Entradas
De keuken van Portugal is eenvoudig en eerlijk. Samen eten en drinken is erg belangrijk voor de Portugezen.
De traditionele Portugese maaltijd is redelijk eenvoudig en bestaat uit veel vlees en vis met rijst of aardappelen en salade. Ook staat er vaak een eenpansgerecht op tafel.
Portugal heeft door vroegere Arabische bezettingen een voorliefde voor suiker overgehouden. Hierdoor zijn de gebakjes en toetjes erg zoet. De meeste gebakjes worden gemaakt op basis van eigeel en suiker.
Portugal is zoals Nederland bekend om zijn zeevaarders en ontdekkingsreizigers en dat is ook terug te zien in de keuken. Er zijn veel invloeden uit Brazilië, Noord- en West-Afrika en India.
Portugezen verwerken van allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander, komijn en pepertjes. Verder wordt er veel olijfolie en knoflook gebruikt. Hierdoor is de Portugese keuken heel gevarieerd.
Portugal verbouwt veel soorten fruit, groenten en olijven. Het vlees is veelal van eigen bodem en vanwege de enorme kustlijn staan verse vis en zeevruchten zowel als voor- en hoofdgerecht op de menukaart.
Kabeljauw (gedroogde zoute vis, in het Portugees Bacalhau genoemd) is een veel gegeten vissoort.
Contact
Amélia da Graça
0621577605
adagraca@live.nl
Workshoptijden
In overleg
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
Laatste versie september 2018
Volg Entradas